NIEUWS & EVENEMENTEN

NIEUWS &

EVENEMENTEN

TELEFOON

06-48857609

September

Design Dolores de Jong Mart Visser Haute Couture Show 2016Ontwerpt colliers voor Mart Visser's modeshow

Fotograaf: Jeroen Snijders

Zo trots … couturier Mart Visser heeft mij opnieuw gevraagd een aantal bijzondere stukken te ontwerpen voor zijn Haute Couture modeshow, ditmaal de show S.Y.N.E.R.G.Y. Autumn/Winter 2016!

Het was een fantastische opdracht en ik ben erg blij met het resultaat. Ik heb ook een heerlijke tijd op het couture atelier van Mart doorgebracht met de geweldige vakmensen die daar ‘stunning’ werk voor de haute couture kleding afleveren. Uitgangspunt voor de stukken was Mart’s Artwork. De gelaagdheid en de kleuren van met name de sculpturen van Mart waren belangrijke elementen in zijn briefing.

Op basis van die briefing heb ik stapels schetsen gemaakt (ik zat vol inspiratie), materialen gezocht en een aantal voorbeelden gemaakt; van daaruit zijn deze drie ontwerpen ontstaan.

Voor meer foto’s en informatie over de show ga naar mijn Facebook pagina. In 2012 heb ik ook voor Mart Visser colliers ontworpen voor zijn Spring/Summer Haute Couture Klik hier voor de foto's.

Designed-by-Dolores-de-Jong-for-Haute-Couture-fashion-show-Mart-Visser-2016
Designed-by-Dolores-de-Jong-for-Haute-Couture-fashion-show-Mart-Visser-2016
Designed-by-Dolores-de-Jong-for-Haute-Couture-fashion-show-Mart-Visser-2016

Halssculptuur van messing (linksboven)

Ik heb de stukken eerst in 4 verschillende maten uitgeknipt uit een plaat messing, toen gevijld en vervolgens verschillende texturen erop aangebracht. Toen de uitdaging om dit alles aan elkaar te bevestigen … juiste balans, stevigheid, draagbaarheid en esthetiek. Dit was technisch een behoorlijke uitdaging, maar dat is aan mij wel besteed want dat vind ik heerlijk!

Halssculptuur waterval van driftwood (midden)

Al jaren verzamel ik op het strand mooie door de zee gepolijste stukjes hout. De mooiste hiervan heb ik gebruikt voor dit collier. Een aantal in mooie ton sur ton tinten geverfd. Stuk voor stuk d.m.v. een schroefoogje (99, ik had nog 1 schroefje over uit het doosje van 100) aangebracht op een ondergrond. Passend en metend om ze vloeiend te laten vallen in samenhang met de totale vorm.

Rugsculptuur van reepjes stof en tere veertjes (rechtsboven)

Reepjes gesneden in vele lengtes en diktes. Deze verlopend in lengte op een lint van 20 cm genaaid. Het lint in een cirkel genaaid. Elke cirkel haakt vervolgens in een andere cirkel. De cirkels in een mooie vorm geordend en als dusdanig aan elkaar genaaid. En tot slot hier en daar kleine tere sprietjes van veertjes erop genaaid om het een luchtig dansend geheel te maken. Met grote dank aan Jessica Beemsterboer en Wies Boermans voor hun hulp bij het snijden en bevestigen van de honderden reepjes!
September

Sneak Preview

Couturier Mart Visser heeft mij opnieuw gevraagd een aantal bijzondere stukken te ontwerpen voor zijn winter Haute Couture modeshow van 17 september!

Fantastische opdracht en erg blij met het resultaat. Ik heb ook een heerlijke tijd op het couture atelier van Mart doorgebracht met de geweldige vakmensen die daar ‘stunning’ werk afleveren.

Wat ik uiteindelijk heb gemaakt … volgt na de show.

 

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

ONTWERP: PAUL ORAM

Save Save