NIEUWS & EVENEMENTEN

NIEUWS &

EVENEMENTEN

TELEFOON

06-48857609

Maart

Mijn sieraden op Primavera hedendaagse kunst en antiek beurs

Primavera-2011Mijn sieraden zijn ook dit jaar geexposeerd op de kunstbeurs Primavera (maart/april, Ahoy Rotterdam) via galerie Wies Willemsen.

Zesde editie PRIMAVERA2011 in Ahoy Rotterdam PRIMAVERA is een jaarlijks terugkerend evenement voor hedendaagse kunst, juwelen en antiek in Ahoy Rotterdam. Een 40-tal deelnemers uit binnen- en buitenland tonen er schilderijen, foto's, sculpturen, glaskunst, keramiek, juwelen en antiek. Er is werk te zien van zo'n 400 kunstenaars. 

 

Mijn sieraden bij Lente Expositie bij Galerie Wies Willemsen

Wies-Willemsen-1Wies-Willemsen-2Lente expositie: 'Kleur en beweging'

Galerie Wies Willemsen presenteert van 6 maart t/m 24 april 2011: Rik Davids, Annette Koek en Dolores de Jong.

Rik Davids
De schaalvormige schilderijen die Rik Davids maakt lijken de toeschouwer te willen omhelzen in een zee van kleur en beweging. Oorspronkelijk maakte hij de schalen van sloophout. Deze werden als sier- of gebruiksvoorwerp benut op tafel of vloer. De schalen werden echter steeds groter en verhuisden naar de wand. De schilderachtigheid die sloophout soms bezit en het verlangen naar kleur inspireerden hem om weer te gaan schilderen. Zo ontstonden de 'schaalderijen'.

Annette Koek
Door het uitdrukken van kwetsbaarheid en kracht ontstaat in het werk van Annette Koek een bijzonder spanningsveld. De dynamiek en vitaliteit daarvan zijn gegoten in bronzen sculpturen. Haar meest recente werk laat een verschuiving zien naar meer verstilling, hierbij neemt de belevingswereld en natuur een belangrijke plaats in.

Dolores de Jong
De passie van sieradenontwerper Dolores de Jong uit zich in weinig voor de hand liggende combinaties als parels met suède, handgesneden jade amuletten met satijn en koraal met porselein. In haar werk heeft ze een voorliefde voor sieraden van uiteenlopend karakter: stoer, klassiek, gracieus of speels. Wat hen bindt is de handtekening van de meester: flamboyant, stijlvol en met geen ander te vergelijken.

Galerie Wies Willemsen, Ruysdaelkade 25, 1072 AH Amsterdam. Tel. (020) 470 10 73
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 en op afspraak.

 

September

Mijn sieraden op gerenomeerde Open Art Fair Utrecht

Open-Art-Fair-Utrecht-2011Open Art Fair 2011: woensdag 14 t/m zondag 18 september
Mijn sieraden zullen geexposeerd worden op deze kunstbeurs via Galerie Wies Willemsen. Ik zal zelf ook aanwezig zijn in de stand van de galerie tijdens deze dagen (standnr. 20 Galerie Wies Willemsen).

De Open Art Fair is de kunstbeurs voor iedereen. Voor kenners en liefhebbers, door professionele galerieën uit binnen- en buitenland en met de meest uiteenlopende vormen van hedendaagse kunst. Of u nu van schilder- of beeldhouwkunst houdt, van glas, keramiek of sieraden- op de Open Art Fair zijn alle kunstuitingen te zien en te koop. U kunt er ook genieten van de tentoonstelling 'Sterren op het Doek' (zie: Evenementen). Een aantal galerieën behoort tot de vaste kern, zoals Galerie Mooiman (Groningen), Galerie Gaudi uit (Madrid, Spanje), Morren Galeries (Utrecht) en Galerie Honingen (Gouda). Naast indrukwekkende stands van deelnemers als Mark Peet Visser (’s-Hertogenbosch) en Galerie Lauswolt (Olterterp) wordt er in navolging van het grote succes van vorig jaar een prachtig eiland van glas ingericht door Castello Glass (Uithoorn). Dit jaar verwelkomen we ook nieuwkomers als Galerie Korpershoek (Nieuwleusen) en Roymans Art Gallery (Kolkata, India).

 

November

Tomadorekje Dolores de Jong in Museum Jan van der Togt

Tomadorekje-Jan-van-der-TogtTen behoeve van het 20 jarig bestaan van het museum en ter ere van de oprichter Jan van der Togt, is er momenteel een tentoonstelling rondom het beroemde Tomado-rekje: beroemde kunstenaars, bekende nederlanders en mensen die zijn betrokken bij het museum, zijn benaderd om hun eigen kunstwerkje te maken voor op het beroemde rekje of om een persoonlijk voorwerp te tonen uit de jaren '50, '60 dat voor hen is verbonden met het boekenrekje. Dat is een groots kunstwerk op zichzelf geworden!

Ik heb de eer gehad het eerste rekje te ontvangen. Mijn rekje hangt op een prachtige plek midden tussen Jan Verschoor, Corneille en Jan Cremer. Deze tentoonstelling loopt (naast een aantal andere tentoonstellingen in het museum) t/m 22 januari 2012.

 

Met een eigen stand op La Table

La-Table-1La-Table-2Van donderdag 10 nov. t/m zondag 13 nov. sta ik met een eigen stand op de sfeerbeurs La Table. Mijn standnummer is 21b.

Al 16 jaar is La Table, sfeerbeurs Naarden-Vesting, een nationaal begrip in de aanloop naar de sfeervolle wintermaanden. Deze verkoopexpositie vindt dit jaar plaats van 10 t/m 13 november 2011 in de prachtige Grote Kerk van Naarden-Vesting. De nadruk ligt op smaakvolle tafelaankleding en interieur aan de hand van bijzondere thematafels, kunst en bijzondere woonaccessoires. Topdecorateurs en -stylisten tonen de nieuwste ideeën. Daarnaast is er volop aandacht voor tafelzilver & linnen, serviesgoed, bestekken, glaswerk, juwelen, seizoensdecoratie, wijnen en culinaire specialiteiten. Uiteraard met een knipoog naar de kerst.”
www.latablesfeerbeurs.nl

 

Wijnproeverij Zekvinos en verkoopexpositie mijn sieraden in Museum Jan van der Togt op 6 november

ZekvinosZekvinosZondagmiddag 6 november vindt in  Museum Jan van der Togt een wel heel speciale bijeenkomst plaats. Onder het genot van een hapje kunnen genodigden wijn proeven van ZekVinos uit Abcoude en genieten van een verkoopexpositie van mijn sieraden.

Dit alles in de fantastische entourage van het museum, waarbij men natuurlijk voldoende gelegenheid heeft om schilderijen, beeldende kunst en glaswerk van het museum te bezichtigen.

6 november is de toegang tot het museum gratis. Vanaf 15.00 uur zijn genodigden welkom om een paar mooie wijnen te proeven of om een mooi sieraad voor de feestdagen uit te zoeken.

 

December

Mijn ketting feestdagengeschenk bij Fou de Foot

Fou-de-FootDe prachtige schoenenwinkel Fou de Foot te Bussum, met even prachtige eigenaresse Francis Cooymans, heeft mij gevraagd het feestdagenkado te ontwerpen: bij aankoop van een paar schoenen ontvangt men in de feestmaanden een ketting van mijn hand kado. De stijl en visie van Fou de Foot en van mij sluiten perfect op elkaar aan.

Fou de Foot staat voor tijdloos, eigen stijl, niet mee met de massa, met mode bekrachtigen wie je bent. Mooie, eigenzinnige merken. Kwaliteit, eenvoud, puur en respect voor duurzame materialen. Schoenen en tassen voor ieder moment: casual, werk, feestelijk sexy. Exclusieve schoenen en tassen omdat steeds in kleine aantallen wordt ingekocht. Nergens anders in het Gooi te krijgen en zeer beperkt in Nederland.

 

 

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

ONTWERP: PAUL ORAM

Save